Guus van Roessel, Mijn Melk:

"Mijn melk was in het oude systeem net zoveel waard als die van iedere andere biologisch werkende boer"

Biologische melkveehouder Guus van Roessel uit Udenhout bracht eind vorige zomer 'Mijn Melk' uit. De melk is genoemd naar de matriarchen die zijn belangrijkste families voortbrachten: Cootje, Kitty, Aukje en Moevchen. Zijn concept heeft daarmee niet zo veel smaken, maar wel veel meer melk per smaak. Er zijn meer familieleden die melk bijdragen. Consumenten kunnen zo makkelijker terugkomen voor hun favoriete smaak.

Van Roessels boerderij is omgebouwd met een set containerachtige constructies. Daarin zitten de speciaal ontwikkelde machines die zijn melk verwerken. Ook hier begint het proces in de melkrobot die de melk direct analyseert en op basis van eigenschappen kan scheiden. Van Roessel kan ook ontromen en homogeniseren, waardoor hij – op termijn – veel meer zuivelproducten kan maken dan alleen volle melk. "Het is een mini-melkfabriek", zegt hij trots.

Kik hier om verder te lezen

Bron: VrijNederland

 

 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven