Hoe worden biologische rundvee- en geitenrantsoenen smakelijker?

De kwaliteit van het ingekuilde gras is anders dan gewend door de droogte van vorig jaar. Daarnaast valt de smakelijkheid van sommige graskuilen ook tegen. AgruniekRijnvallei heeft Bio Melasse in het assortiment. Volgens AgruniekRijnvallei stimulteer dit product de voeropname van biologische rantsoenen.

Met Bio Melasse worden graskuilen smakelijker waardoor de opname wordt verhoogd en er meer nutriënten beschikbaar komen voor melkproductie. Door Bio Melasse te verstrekken, worden suikers toegevoegd aan het rantsoen. Rantsoenen op basis van (najaars)kuilen met tegenvallende suikergehaltes bevatten zo toch voldoende energie zodat pensmicroben voedingsstoffen kunnen fermenteren. Het toevoegen van de suiker is dus erg belangrijk voor een goede melkproductie. Door het toevoegen van Bio Melasse hoeft de boer minder krachtvoer aan te schaffen doordat het kostbare ruwvoer wordt opgewaardeerd. Bio Melasse wordt in een IBC geleverd waardoor het eenvoudig door het ruwvoer kan worden gemengd of als topdressing toe kan worden toegepast.

Voor meer vragen over het verhogen van de smakelijkheid van het biologische rantsoen kunt u terecht bij de specialist van AR.

Bron: AgruniekRijnvallei


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven