Marijn van Dongen, accountmanager Biologische akkerbouw van Agrifirm:

"De gangbare landbouw vergroent waardoor de stap naar volledig biologisch telen verkleind wordt"

De rondleiding langs biologische onderwerpen tijdens de relatiedag voor gangbare telers in het Groningse Uithuizermeeden, vorige week vrijdag, is goed ontvangen. Niet alleen biologische telers waren geïnteresseerd, maar ook gangbare telers en telers in omschakeling. "Dit krijgt een vervolg", zegt Marijn van Dongen, accountmanager Biologische akkerbouw van Agrifirm.

Agrifirm organiseert al jaren de drukbezochte relatiedag in Groningen. Naast een rondleiding langs de demovelden komen in workshops en stands diverse actuele onderwerpen aan bod. Steevast wordt de middag afgesloten met een hapje en een drankje.
Het opnemen van verschillende biologische onderwerpen sluit aan bij een behoefte van de telers in de regio, zegt Van Dongen. "De gangbare landbouw vergroent. Dat verkleint de stap naar volledig biologisch telen. Tegelijkertijd biedt het aansluiten bij die relatiedag ons de kans om de biologische telers in de regio nieuwe ontwikkelingen te laten zien. Daarvoor hoeven ze dan niet ver van huis."

Omschakelingsplan
Telers die een omschakeling overwegen, krijgen van Agrifirm ook hulp bij het maken van die keuze. Agrifirm Exlan heeft daarvoor een aanpak ontwikkeld. Samen met de ondernemer kijkt een adviseur of biologische akkerbouw past bij de ondernemer en de onderneming. Ook de financiële vraagstukken komen aan bod. Kortom, de teler krijgt een compleet en gedegen omschakelingsplan.

Bron: Agrifirm


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven