Belgische consumenten kopen hun biologische producten liever in supermarkten

In België kopen zes van de tien consumenten hun biologische producten uitsluitend in supermarkten. Slechts 8% doet hun boodschappen uitsluitend in gespecialiseerde winkels en 5% koopt rechtstreeks bij de teler.

Een onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Sirius Insight en onlangs gepubliceerd door Aplsia, de vereniging van franchisenemers. Het onderzoek liet zien waar Belgische consumenten staan met betrekking tot biologische producten.

"De cijfers maken inzichtelijk welke rol supermarkten spelen bij de groei van biologische producten. Dankzij supermarkten kopen steeds meer mensen biologische producten", zegt Aplsia.

Niettemin blijft het aanbod van supermarkten beperkt. Uit het onderzoek blijkt dat 32% van de consumenten in Brussel hun boodschappen in zowel supermarkten als in gespecialiseerde winkels haalt.

Er zijn veel biologische winkels in de stad. Bovendien is het aantal biologische consumenten groter in Brussel en Wallonië dan in Vlaanderen. De Walen hebben de neiging hun boodschappen in meerdere verschillende winkels te doen.

Bron: moustique.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven