Bio-burgers van Boerderij de Hofstad te koop bij restaurant Kapperdoes

(Bio)logische samenwerking

Restaurant Kapperdoes heeft vanaf nu biologische hamburgers van Boerderij de Hofstad uit Son en Breugel op de menukaart staan. Al langere tijd bestond de wens bij Guust Aldenhoven, verantwoordelijk voor Restaurant  Kapperdoes bij tuincentrum Coppelmans Nuenen, om lokale voeding op de menukaart te zetten. En toen kwam hij in contact met Paul en Lia Schots van Boerderij de Hofstad.

Boerderij de Hofstad in Son en Breugel is een biologisch melkveebedrijf waar de 65 koeien vanaf het vroege voorjaar tot in het late najaar zoveel mogelijk buiten in kruidenrijke weides lopen. Het mooie van deze boerderij is dat de koeien die geen melk meer geven bij Paul en Lia een ‘tweede kans’ krijgen. Deze koeien worden verwerkt tot heerlijke biologische vleespakketten van 5 kg en op bestelling verkocht op de boerderij. Zo kwam Guust bij Paul en Lia terecht. “Op boerderij de Hofstad lopen koeien van het typisch Nederlandse ras MRIJ (Maas Rijn IJssel, het oorspronkelijke leefgebied van deze koeien). Deze stevige en robuuste koeien geven goed melk en tegelijkertijd vlees dat rijk en doorleefd (gemarmerd) is. Dit geeft het vlees een volle authentieke smaak.”

De hamburgers uit het vleespakket vielen direct bij Guust in de smaak en al snel had hij besloten om een samenwerking aan te gaan met ‘de boer om de hoek’. “Allereerst vind ik het belangrijk om lokale ondernemers te betrekken bij ons concept. Dan weet ik hoe de boer met zijn vee omgaat. Eenmaal gekozen voor deze samenwerking betrekken we deze lokale helden met tekst en uitleg naar onze gasten zodat ook zij weten waar het vandaan komt en dat wat ze eten ook echt beter is. Zo doen we dat ook met onze aardbeien, asperges en een nieuw concept met blauwe bessen. Voorheen werkten wij ook met MRIJ-burgers maar deze hamburgers van boerderij de Hofstad zijn toch echt een klasse apart. Wij serveren twee soorten burgers, met truffel crème en een gebakken ei en met antiboise van tomaat, salsa, kaas en bacon.”

Tuincentrum Coppelmans Nuenen is alle dagen in de week geopend. Meer informatie over Boerderij de Hofstad vindt u via www.dehofstad.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven