Jasmijn Bleijerveld, eigenaar Jasmine Bee:

"We zijn er trots op dat we inmiddels 949 biologisch-gecertificeerde imkers hebben"

Tholen - Jasmijn Bleijerveld, eigenaar van Jasmine Bee, een bedrijf dat biologisch-gecertificeerde honing verkoopt uit Tanzania,
is hiermee gestart vanuit persoonlijke drijfveren. Het is haar visie om de bossen in Tanzania, die nu worden gekapt voor landbouw, te beschermen. Deze bossen zijn ook een bron van inkomen voor de gemeenschap daarom heeft zij in 2015, samen met Danstan Kabiolo, Jasmine Bee opgericht.

Pitch Jasmine Bee op de BioBorrel

Ze zijn begonnen met het opleiden van imkers, zodat ze in staat zijn om biologische honing te produceren voor de Europese markt.
Op deze manier hoopt Jasmine Bee de bossen te besparen en de imkers te voorzien van een inkomen.

Wat Jasmine Bee in de afgelopen 4 jaar heeft bereikt: "We zijn er trots op dat we inmiddels 949 biologisch-gecertificeerde imkers hebben, 3 verwerkingsfaciliteiten en dat het stuk bos waarin we werken ook biologisch is gecertificeerd."

Op maandag 24 juni jongstleden was Jasmine Bee ook op de BioBorrel in Amsterdam aanwezig waar ze hebben gepitcht voor de financiering van bio-boshoning voor oerbosbehoud. Jasmine Bee is nog op zoek naar mensen die willen investeren in een duurzame honingketen, die inkomsten genereert voor 1.000 imker families.

Klik hier voor meer informatie over de pitch en het beschermen van het oerbos in Tanzania.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven