Chinese viceminister van Landbouw wordt nieuwe directeur FAO

De Chinese kandidaat en viceminister van Landbouw, Qu Dongyu, heeft de kandidaten uit Frankrijk en Georgia verslagen in de verkiezing tot hoofd voor de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO).

Met 108 stemmen vóór behaalde Qu in de eerste ronde de overwinning, door het bereiken van de vereiste meerderheid in de stemming, waaraan 191 landen deelnamen.

Qu vervangt de Braziliaanse José Graziano da Silva en zal per 1 augustus zijn nieuwe rol als algemeen directeur op zich nemen, voor een periode van vier jaar.

De Franse en Europese kandidate Catherine Geslain-Lanéelle ontving slechts 71 stemmen en de voormalige Georgische minister Davit Kirvalidze 12. Er was maar één onthouding in de verkiezing.

"Ik wil mijn vaderland bedanken na deze 40 jaar van succesvolle hervorming en open beleid", zei de vertegenwoordiger van China na het winnen van de verkiezing.

Tijdens zijn campagne gaf Qu aan zich te willen gaan richten op het uitbannen van honger in arme gebieden, het moderniseren van de landbouw in tropische en droge regio's, het bevorderen van de digitalisering en het innoveren in samenwerkingsmodellen.

Met deze stap versterkt Peking zijn positie in het systeem van de Verenigde Naties op een moment van handelsgeschillen met de Verenigde Staten en met lopende projecten als de Nieuwe Zijderoute, die grote investeringen in derde landen omvat.

 

Bron: efeagro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven