27 juni biologische gras- en maisdemonstratie

Op 27 juni geeft biologisch melkveebedrijf met zorgboerderij van de familie Frijns (Groenestraat 1 in Reijmerstok) een biologische gras- en maïsdemonstratie. Tijdens deze bijeenkomst staat de teelt van biologisch gras en maïs centraal, maar ook de teelt van brouwgerst komt aan bod.

Op het moment gebruikt de familie Frijns verschillende gras/klaver mengsels voor het maaien en weiden. Daarnaast proberen ze een weidemengsel met gras/klaver én kruiden uit. Ook hebben ze een mengsel triticale erwten gezaaid, dat als GPS of als krachtvoervervanger geoogst kan worden. Hoewel dit laatste mengsel niet op het perceel staat, komt het wel aan bod tijdens de bijeenkomst. Het maïsras dat ze gebruiken is LG 31.218 Bio. Dit is een ander ras dan hij het afgelopen jaar zaaide. Op 27 juni deelt Guido Frijns zijn ervaringen op dit gebied met de aanwezigen. Ook Ado Bloemendal van Pure Graze is aanwezig om de bezoekers een toelichting te geven op de verschillende weidemengsels.

Vervolgens vindt een rondleiding over het melkveebedrijf plaats. Hierin worden onder andere de hellingstal voor het jongvee en de droge koeien en de gerenoveerde melkveestal bezocht. Diverse machines, die de familie Frijns gebruikt voor de teelten, worden bekeken. Zoon Marc Frijns sluit de rondleiding af met een toelichting op het beweidingssysteem waar zij sinds kort mee werken: het ‘Nieuw Nederlands Weiden’.

Het belooft een interessante middag te worden voor zowel biologische als gangbare boeren. Aanmelding kan via de mail naar info@biologischlimburg.com.

Klik hier voor meer informatie

Bron: Biologisch Limburg
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven