Voedselveiligheid kiemgroente verhoogd door wassen in melkzuur

Onderzoekers van de National University van Singapore hebben een ontsmettingsmethodiek ontdekt om kiemgroenten en gesneden sla te beschermen tegen micro-organismen. Ook biologische. 

Ziekteverwekkers als EHEC, Salmonella en Listeria zitten niet alleen in dierlijke producten. Sinds de EHEC-uitbraak van 2011, die de hele Europese tuinbouw in een crisis stortte en vorig jaar de 'sla-paniek' in de Verenigde Staten, weten we dat ook groente de bron kan zijn van voedselgerelateerde infecties waar mensen aan kunnen overlijden. 

Klik hier om verder te lezen

Bron: Foodlog via EVmi

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven