Combcut bestrijdt onkruid in grasland mechanisch

"Zowel biologische als gangbare boeren tonen interesse"

De Combcut onkruidmaaimachine komt uit Zweden en wordt geïmporteerd door Mechanisatie Centrum Valthermond. De machine is ontworpen voor het bestrijden van onkruid in granen en gras. Door middel van een messensysteem worden planten met harde stengels (ridderzuring, paardenbloem etc.) gesneden. Het gras blijft staan. Borstels vegen vervolgens de messen schoon.

Een van de dealers van de machine is Haank Mechanisatie uit Doetinchem. Verkoper Jeroen Bod vertelt dat met deze manier van onkruidbestrijding resulteert in zo’n 80 procent onkruidreductie (in drogestof). "Door het onkruid steeds af te maaien als het tegen de bloei aan zit, voorkom je dat het zich uitbreidt en put de plant naar verloop van tijd vanzelf uit.”

Bod geeft aan dat het werktuig al ruim vijf jaar in Nederland leverbaar is, maar dat de belangstelling de eerste jaren wat tegenviel. De afgelopen tijd is daar verandering in gekomen. "We zien dat niet alleen biologische, maar ook gangbare boeren interesse tonen in de machine. Zij merken dat er maatschappelijk steeds meer druk komt op chemische onkruidbestrijding en zoeken naar alternatieven.”

Klik hier om verder te lezen

Bron: Topkuil


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven