Rondleiding bloemenveld Op Hodenpijl

Op zondag 30 juni geeft Veld & Vaas een rondleiding over het bloemenveld Op Hodenpijl. Op het veld groeien de biologische bloemen die gebruikt worden in het bloemenatelier, verwerkt worden in exposities van Veld & Vaas en in de gerechten van Op Hodenpijl.

Veld & Vaas is de bloemenkwekerij & werkplaats van landschapshistoricus/kweker Mariette Kamphuis en kunstenaar/florist Denise Collignon. Sinds 2016 is dit bedrijf gevestigd op het landgoed Op Hodenpijl. Zij maken arrangementen voor zowel de zakelijke markt als particuliere klanten, kunst en culturele projecten. Op het veld kweken zij slowflowers, biologisch en op volle grond. Zichtbaar vanuit de oude pastorietuin bij het restaurant ligt de kwekerij (een bloemenakker van 1500 m2). Dit veld is het laboratorium voor het werk, waarin de intense en vluchtige schoonheid van kiemen, groeien, bloeien en verval een rode draad vormt.

Tijdens de rondleiding leer je meer over het veld en de bloemen die hierop groeien. Je krijgt een inkijkje in de werkwijze van het bedrijf. Kortom je ervaart de levendigheid van de kwekerij. Vanaf 10.15 kun je je melden in het restaurant van Op Hodenpijl. Meld je bij het buffet aan voor de rondleiding. Reserveren gewenst. Maximaal 25 personen. De rondleiding start om 10.30 uur.

Klik hier voor informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven