Producent streeft naar 0% schadelijke PVC-kaarten in 2025

Plant je gebruikte cadeaukaart in de tuin

Goed nieuws voor retailketens en andere aanbieders van cadeau- of klantenkaarten, die op zoek zijn naar een milieuvriendelijk alternatief. Sinds deze maand kunnen zij daarvoor terecht bij een nieuw label: DuurzameCadeaukaart.nl. Het assortiment bevat meerdere duurzame kaarten, die beter voor het milieu zijn dan de huidige PVC-kaarten. Van suikerriet tot olifantsgras en van gerecycled plastic tot biologisch afbreekbare kaarten. Er is zelfs een bloemenkaart die geplant kan worden in de tuin. Stuk voor stuk zijn deze kaarten vanuit verschillende invalshoeken beter voor het milieu.

De cadeau- en klantenkaarten zijn gemaakt van allerlei materialen. Zo zijn de kaarten van FSC-karton uit verantwoord beheerde bossen, kaarten van geraffineerd olifantsgras en de Bio-PE kaarten (suikerriet en kalk) volledig ontwikkeld zonder schadelijk PVC. De PET-G kaarten zijn gemaakt van gerecycled plastic en de BIO-degradable kaarten bevatten PVC echter met een additief toegevoegd, die ervoor zorgt dat het wel afbreekbaar is. Deze laatste twee kaarten zijn duurzamer dan een FSC-kartonnen kaart of een olifantsgras kaart en dus uitermate geschikt als klantenkaart zoals bijvoorbeeld die van Airmiles.

De milieubox
DuurzameCadeaukaart.nl biedt klanten, die nog niet zijn overgestapt op een duurzame cadeaukaart, een milieubox om oude plastic cadeaukaarten te retourneren, zodat ze gegarandeerd milieuvriendelijk verwerkt worden.

Voor de volgende generatie
Directeur Peter Rijswijk: “Cadeaukaarten vormen een klein, maar venijnig aandeel in de enorme plastic afvalberg. Ze worden na eenmalig gebruik weggegooid en het veel gebruikte PVC levert vervuiling op bij productie én verwerking. Met DuurzameCadeaukaart.nl zetten we een belangrijke stap om plastics in de kaarten terug te dringen. Het doel is om in 2025 geen kaarten meer te produceren die 100% uit schadelijk PVC bestaan zoals de huidige kaarten. Wij produceren jaarlijks ruim 120 miljoen cadeaukaarten, klantenpassen en loyaliteitskaarten en willen ons steentje bijdragen door alleen nog maar de betere alternatieven te bieden, zodat ook een volgende generatie daar baat bij heeft.”

Over DuurzameCadeaukaart.nl
Consumenten én bedrijven zijn zich steeds meer bewust van het enorme probleem dat plastic afval oplevert. Zij zijn op zoek naar minder milieubelastende alternatieven, ook voor plastic cadeaukaarten. Om daarin te voorzien, is DuurzameCadeaukaart.nl opgezet. Het label biedt een brede selectie kaarten die milieuvriendelijker te produceren en te verwerken zijn. DuurzameCadeaukaart.nl is een initiatief van Cards Unlimited, marktleider in Nederland op het gebied van cadeaukaarten en klantenpassen. Cards Unlimited is een fullservicebedrijf, gevestigd in Cruquius en helpt bedrijven zoals Jumbo, Bijenkorf, Bever, Airmiles en de Vogelbescherming om hun kaarten te verduurzamen.

Klik hier voor meer informatie over DuurzameCadeaukaart.nl
Klik hier voor meer informatie over de verschillende cadeaukaarten

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven