Velt kijkt terug op succesvolle bio-bloembollenactie

Meer dan 420.000 biologische bloembollen verkocht

"Op 8 mei kopte Biojournaal nog een artikel met 'Markt duurzame en biologische bloembollen groeit nog niet'. Daar heeft Velt, Vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren met haar leden verandering in gebracht. De gezamenlijke aankoop van biologische bloembollen van Velt was een daverend succes. In totaal werden meer dan 420.000 biologische bloembollen verkocht", laat Mirjam Weisscher van Velt weten.

Velt lanceerde haar bio-bloembollenactie half mei. Gedurende zes weken konden alle Velt-leden biologische bloembollen bestellen tegen een mooie korting. Het assortiment bood bloemen die zo dicht mogelijk aanleunen bij de wilde vorm omdat zij voor insecten het aantrekkelijkst zijn. Winterhard bovendien, zodat de bloembollen jaar na jaar bloemen opleveren. Biologisch tot slot, omdat zo een flinke portie chemische pesticiden wordt uitgespaard.

Paarse tinten
Er gaan heel wat Velt-leden hun tuinen kleuren in paarse en fuchsia tinten want dit was de top drie bij de apart verkochte bloembollen: de krokus ‘crocus tommasinianus Ruby Giant’, de looksoort ‘allium sphaerocephalon’ en de ‘fritillaria meleagris’. Andere krokus- en looksoorten vulden de plaatsen 4 tot en met 10. In de top drie van de bloemenmixen wint de bijenmix ‘Royaal aperitief’, gevolgd door de mix ‘botanische krokus’ en de mix ‘grote krokus’. Dat Velt leden de bijen een warm hart toedragen blijkt uit de verkochte bijenmixen: niet minder dan 962 pakketten werden besteld, goed voor 67.340 bloembollen.

Voor Velt is het duidelijk: "Onze leden willen heel graag pesticidevrij aan de slag, niet alleen in de moestuin bij het telen van groenten en fruit, maar ook bij het kweken van bloemen. Wij zijn enorm blij met dit resultaat en danken alle leden van harte voor hun groot ecologisch hart!"

Velt is een vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren. Deze ledenorganisatie telt momenteel circa 17.500 gezinnen, waarvan meer dan 3200 in Nederland. Velt is het kenniscentrum voor ecologie, verenigd in afdelingen en werkgroepen die geregeld lessen en activiteiten organiseren. Velt schrijft ook boeken en publicaties over ecologisch tuinieren en koken.

Voor meer informatie: www.velt.nu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.