De Streekweek - thuis aan de slag met de 'Bio Boppe Box'

De tweede editie van De Streekweek is gisteren van start gegaan. De Streekweek, een initiatief van Eetbaar Fryslân, is een week die volledig in het teken staat van Friese producten. Op meer dan vijftig locaties door de gehele provincie is het mogelijk om het Friese product mee te maken én te proeven. Dit jaar gaat De Streekweek van start met de bereiding van Friese wereldmaaltijden.

Dit jaar is het bijvoorbeeld mogelijk om een lezing over de Friese eetgeschiedenis bij te wonen. De biologische supermarkt Bio bij Jansen organiseert dit jaar een viertal activiteiten waaronder de lezing. Historica Anne van Lieshout studeerde af op een historisch kookboek met recepten uit de achttiende en negentiende eeuw. Tijdens de lezing vertelt zij over wat arm en rijk in Fryslân zoal at.

Ook gaan tal van tuinen, boerderijen, winkels en restaurants speciale activiteiten organiseren. Zo is het onder andere mogelijk om een rondleiding te krijgen bij Sparkberry, een biologische bessenkwekerij uit Burgum. Tevens hebben veel restaurants waaronder Eetcafé Spinoza (Leeuwarden), De Walrus (Leeuwarden) en It Polderhûs (De Veenhoop) een speciaal Streekweekmenu waarbij er eten wordt geserveerd uit Fryslân.

Naast de vele activiteiten die buiten de deur plaatsvinden is het ook mogelijk om met korting tijdens De Streekweek thuis aan de slag te gaan met lokale Friese producten. Zo biedt Bioweb een speciale lokale ‘Bio Boppe Box’ aan met Friese biologische producten. De Streekboer biedt tijdens De Streekweek producten aan voor een gereduceerd tarief.

De Streekweek wordt afgesloten op donderdag 27 juni met een Weidelunch tussen de weidevogels op het land van familie Stremler in Jorwert.

Bron: Friese Milieufederatie 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven