USDA rapport

Braziliaanse markttoegangsspecificaties voor conventionele en bio-groenten

Amerikaanse exporteurs richten zich vaak tot de USDA met vragen over markttoegang en de Braziliaanse importregels, omdat ze de wetgeving verwarrend en niet transparant vinden. Om wat meer duidelijkheid te geven, maakte ATO Sao Paulo een aantal Market Access Briefs per productcategorie. Deze zijn bedoeld om als leidraad te dienen voor elke stap van het exportproces, van bestanddelen en labels tot verlading en douane inklaring. ATO Sao Paulo wees elke productcategorie een moeilijkheidsgraad toe. De informatie werd ontwikkeld in samenwerking met privé consultants, importeurs en douane beambten. 

Klik hier voor groenten

Onder de Braziliaanse wetgeving moeten ´positieve´ lijsten met ingrediënten, die voor consumptie goedgekeurd zijn, ingeleverd worden. Alle ingrediënten van voeding en dranken moeten aan regeringseisen en tolerantieniveaus voldoen. 

De “Technical Regulation” levert de “Identity and Quality Standard” (PIQ) voor elk product. Dit betekent dat alleen speciaal geautoriseerde producten (waaronder toevoegingen, kleurstoffen, conserveermiddelen enz.) op de markt zijn toegestaan. Alle geïmporteerde bio-producten moeten aan de Braziliaanse wetgeving voldoen. Aangeraden wordt om goed te bepalen of bio-producten aan de Technical Regulations (RT), limieten op toevoegingen en aan voedingsveiligheidscriteria voldoen.  

Klik hier voor bio-groenten 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven