Tradin Organic:

Opening nieuwe fruitpuree productielijn in Servië

Afgelopen zondag 16 juni vierde Tradin Organic de officiële opening van de nieuwe productielijn voor fruitpuree van Midi Organic in Servië. Gerard Versteegh - Directeur van Tradin Organic - en een aantal collega's van Tradin Organic waren aanwezig bij de opening evenals de Servische minister van landbouw Branislav Nedimović.

De nieuwe pureelijn
Midi Organic heeft geïnvesteerd in een gloednieuwe pureelijn die nu volledig operationeel is voor het aankomende fruitseizoen van 2019-2020. In deze nieuwe faciliteit kan Midi gewone en geconcentreerde puree van hun volledige fruitassortiment produceren en aseptisch verpakken. De fabriek is BRC-gecertificeerd en de biologische puree is verkrijgbaar met de EU-Bio-certificering, NOP, Kosher, KRAV & GlobalGAP. Sommige van de geproduceerde puree-items zijn ook verkrijgbaar als ingrediënten voor babyvoeding.

Voorbereiding op het bio-fruit seizoen
Een paar weken voor de opening van de nieuwe productielijn bracht een team van Tradin Organic al een bezoek aan Midi Organic. Naast het bespreken van de kansen voor het seizoen 2019-2020 hebben de teams van beide bedrijven de nieuwe faciliteit doorlopen om ervoor te zorgen dat alle kwaliteitsaspecten van het productieproces worden gedekt en voldoen aan de hoogste internationale normen. Zowel Midi Organic als Tradin Organic kijken uit naar het nieuwe biologische fruitseizoen.

Biologische bessen & vruchten van Servië
Tradin Organic werkt al meer dan 20 jaar nauw samen met Midi Organic. Dit bioproject is gelegen in het pittoreske zuiden van Servië, onder de schaduw van het Kapaonik gebergte. Op de hellingen van deze heuvels worden de biologische zure kersen, frambozen, aardbeien, bramen, en pruimen verbouwd. Het frruit wordt lokaal gedroogd, ingevroren en nu ook gepureerd in de Midi Organic-faciliteit. Vanwege het unieke klimaat in deze regio en het harde werk van onze boeren produceert deze regio rijke en smaakvolle vruchten.

Voor meer informatie:

www.tradinorganic.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven