Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Crowdfunding Jammakerij Sjamaan van start

"Onze jam wordt erg goed ontvangen zowel door klanten als door winkeliers."

Menno Uringa en Loes van Loenen – van de nieuwe Jammakerij Sjamaan –  vinden het belangrijk om voor de natuur te zorgen. Daarom kiezen zij voor fruit en kruiden van biodynamische telers. Zoveel mogelijk uit Nederland. Ze verpakken hun jam duurzaam en mooi.

De afgelopen maanden zijn Menno en Loes druk bezig geweest met het opzetten van jammakerij Sjamaan. Ze hebben bijzondere smaken ontwikkeld, een logo ontworpen, een website gebouwd, de eerste winkels gevonden die hun jam in de schappen zetten, op markten gestaan en afspraken gemaakt met de telers over de oogst van de komende zomer.

"Onze jam wordt erg goed ontvangen, zowel door klanten als door winkeliers. Mensen vinden onze smaakcombinaties verrassend en verfijnd en we krijgen complimenten als smaakschilderijtjes, geniaal, verslavend en een potje vol met liefde. We voelen ons erg gesteund en merken dat er een markt is voor onze jam", vertelt Loes van Loenen.

Nu is Sjamaan dus een klein bedrijf dat langzaamaan begint te groeien. Er is een product, er is een visie en er is een plan. De komende maanden komt er een belangrijke fase aan: het aanleggen van een voorraad van ingrediënten en het bouwen van een productielijn, zodat er het hele jaar door jam kan worden gemaakt. Om alles te kunnen bekostigen, is het geld eigenlijk nodig vóórdat de jam verkocht wordt, niet erna.

Daarom worden er 500 Sjamaandelen uitgeven, die elk 100 euro waard zijn. Vanaf 1 oktober zijn de Sjamaandelen in te wisselen voor ofwel een jamabonnement ofwel een cadeaupakket, beide ter waarde van 100 euro.

Mensen die willen helpen door één of meer Sjamaandelen te kopen, kunnen vóór 15 juli een Sjamaandeel bestellen Ze krijgen dan een jamtoren ter waarde van 15 euro cadeau. Een Sjamaandeel bestellen kan eenvoudig via de website: www.sjamaanjam.nl.

Publicatiedatum: