"Voor zover ons bekend enige festival met 100% bio-catering"

Food Festival de Es pakt extra uit in lustrumjaar

Op zondag 30 juni tussen 12:00 en 20:00 uur vindt op Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren het vijfde Food Festival de Es in Haaren plaats. Vijf ondernemers met passie voor eten pakken uit. Vanwege het eerste lustrum is het programma flink uitgebreid met muziek, theater en verschillende workshops. Het festival wordt gehouden bij Tuinderij de Es waar biologische groenten, kruiden, fruit en eetbare bloemen worden geteeld met de hulp van mensen met een zorgvraag. De toegang is gratis op zondag 30 juni. "Voor zover ons bekend is dit het enige festival met 100% biologische catering. De opbrengst komt helemaal ten goede aan de bijzondere doelgroep van Tuinderij de Es", vertelt Bart Pijnenburg.

Tuin de ES

Eten staat, uiteraard, centraal tijdens het Food Festival. Daar waar het groeit, wordt het klaargemaakt: lekker, gezond en zoveel mogelijk ingrediënten uit de directe omgeving van Tuinderij de Es. Zo maakt Joost van Roosmalen van Boefkik het Japanse gerecht Ramen. Culina Flamma uit Oisterwijk is weer van de partij met heerlijke pizza’s uit de houtoven. De huis-imker van Tuinderij de Es bakt dit jaar honingwafels en de koffie is van de barrista Moving Coffee. Zuiderzwam komt met bitterballen, gemaakt van oesterzwammen die op koffiedik groeien. Passion Cuisine maakt heerlijke gegrilde groenten en groentedips. De cliënten van Tuinderij de Es werken dit jaar samen met Frietfeest; ze bakken biologische frietjes om geld in te zamelen voor het uitje in het najaar. Friet eten voor het goede doel, zeg maar.

Voor de muzikale omlijsting komt veel lokaal talent naar de Es. Zo treden Peer de Graaf, Anna Verhoeven en de muziekvereniging Sint Gregorius op. Anne van Damme, die de rock academie in Tilburg afrondde en die eerder optrad op de editie van 2015 bijt het spits af op het podium. Verder is er zang en vrolijke klezmer muziek.

Theater Puik schreef speciaal een stuk voor het Food Festival. Een overwerkte boerin raakt in gesprek met een hippe food Blogger. Spreken zij dezelfde taal? Lector Frederike Praasterink geeft in een mini-college een overzicht van het hedendaagse voedselsysteem. Mocht je hier vertwijfeld uitkomen dan kan je altijd nog het Food Footprint spel doen of even praten met de klimaatcoach.

De mensen van Pixelfarming geven ook een wenkend perspectief; eerlijke voeding, biologisch en natuurinclusief geproduceerd; dankzij een robot. En iedereen kan het hele groeiproces online volgen. De mensen van Pixelfarming bakken ook broodjes met kinderen.

Er is nog veel meer leuks voor de kinderen. Zo is er een les ouder-kind yoga, kunnen er hutten worden gebouwd of knutselen met voorwerpen uit de tuin. Dit jaar is de middencirkel Kids’ area; waar kinderen mogen bouwen met strobalen. Of beklim de grote kastanjeboom.

Verder zijn er allerlei inspirerende workshops, is er een rondleiding door de tuin, maar bezoekers kunnen ook gewoon lekker in het gras liggen. Collega bedrijf ‘het Kruidenrijk’, aan de overkant van de weg, heeft een open dag.

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven