Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lancering nieuwe Flevolandse Eiwitambitie

Biologisch-dynamisch akkerbouwer teelt FlevoVerseSoja

Tijdens de 3e editie van NRC Live AgriFood lanceerde gedeputeerde Jan-Nico Appelman de nieuwe Flevolandse Eiwitambitie. Nationale samenwerking met overheden, ondernemers, opleiders, onderzoek
en ontwikkeling is volgens hem het verse succes. Ondernemer Boer Kok (Gerhard Flantuas) liet tijdens een kookbattle zien hoe dit er op het bord uitkomt te zien en daagt iedereen uit om te eten als een
pionier. Biologisch-dynamisch akkerbouwer Lizelore Vos, één van de koplopers van de Flevoland ambitie, teelt samen met 9 andere telers FlevoVerseSoja. De resultaten worden gedeeld, zodat we in
Nederland straks gezamenlijk de kansen binnen de eiwittransitie kunnen verzilveren.

(Foto Fotostudio Wierd)

In 2022 vindt de Floriade plaats in Almere. Bij deze Floriade is gekozen voor o.a. de thema’s Feeding en Healthying the city. Thema’s die zeer relevant zijn in de eiwittransitie. Flevoland wil daarom voorafgaand aan de Floriade komen tot een nationale samenwerking en -eiwitambitie, zodat we als land, samen, op het internationaal podium Floriade kunnen laten zien hoe we de transitie versneld hebben. Als voorbeeld voor andere landen.

Met het programma Growing Green Proteins onderzoekt de provincie Flevoland de economische kansen én de uitdagingen. Ze brengen boeren, ontwikkelaars, ondernemers, onderzoekers en onderwijs bij elkaar om innovaties te ontwikkelen, kansen te benutten en barrières te slechten. Met meerdere pilots en een challenge laten ze boeren, tussenhandel, horeca en inwoners van Flevoland in actie komen om plantaardige eiwitten op de kaart te zetten.

(Foto Fotostudio Wierd)

In de challenge 'Eet als een pionier' worden (aspirant)koks uitgedaagd het lekkerste gerecht te bedenken met 80% groenten, fruit, noten, zaden en paddenstoelen die bij voorkeur ook nog eens 80% lokaal
geproduceerd zijn. De chefs zetten hun gerecht op de kaart van hun eigen restaurant. Een vakjury en een publieksjury kiezen van alle deelnemers de beste gerechten. Op 16 oktober vindt de finale plaats. 

Bron: Provincie Flevoland

Publicatiedatum: