Duitsland: Bio-melk overschrijdt de grens van één miljoen ton

In 2018 werd er in Duitsland 33 miljoen ton melk geproduceerd. Eén miljoen ton daarvan werd geproduceerd door bio-boeren, die daarmee een tweecijferige groei konden realiseren. 

Het nieuwe rapport van het 'Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung' (BLE) over de marktsituatie bij melk en melkproducten laat het volgende zien: in 2018 steeg de koemelkproductie ondanks de droge zomer met 1,4 procent naar 33 miljoen ton. Het aantal melkboeren nam af met 4,5 procent.

Een plus van bijna twintig procent bij bio-melk
Biologisch geproduceerde melk had een aandeel van 3,5 procent aan de totale melkproductie en er werd 19 procent meer bio-melk geproduceerd dan in het voorgaande jaar. Hogere en stabielere inkomsten waren bij bio-melk mogelijk: gemiddeld lag de prijs in 2018 met 48,37 cent per kilogram 14 cent hoger dan bij conventioneel geproduceerde melk (34,37 cent). In tegenstelling tot conventioneel geproduceerde melk steeg de hoeveelheid bio-melk in 2018 in bijna alle maanden met een tweecijferig percentage als men het vergelijkt met dezelfde maanden in het voorgaande jaar.

Aantal melkboeren gedaald
Volgens cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek gaven 2.969 van de voorheen 65.782 melkveehouders in Duitsland hun bedrijf in 2018 op, ongeveer de helft daarvan in Bayern. Dit betrof tendentieel vooral kleinere bedrijven. Vanwege de droogte nam het aantal melkkoeien af met circa twee procent. Anders was het bij de melkprestatie: gemiddeld gaf een koe 8.059 kg melk, in 2017 was dit nog 7.763 kg.

Bron: bio-markt.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven