Canova brengt biologische aardbeien en meloenen op de markt

"Na weken van regen kwamen uiteindelijk zon en hoge temperaturen, wat een goed voorteken is voor ons. Ik denk niet dat het toeval is: bestellingen nemen steeds meer toe evenals de kwaliteit", zegt Ernesto Fornari van Canova.

Canova, dat groenten en fruit afzet onder het merk Almaverde Bio, kan rekenen op telers in heel Italië. "We zetten de gewassen af en we telen ze ook en we kunnen een reeks diensten leveren, ook dankzij centra in verschillende delen van Italië."

Ernesto Fornari

De kwaliteit is goed op het moment en de hoeveelheden zijn niet hoog. "We hebben het de afgelopen weken ook goed gedaan dankzij de voorraden uit Campanië. Het Melissa-aardbeienras bewees eens te meer dat het geschikt is voor biologische teelt en heeft goede opbrengsten en een goede smaak en geur. De kwaliteit wordt erg gewaardeerd door het buitenland goed. Er is veel vraag uit Zwitserland en Duitsland."

Een ander populair gewas is de meloen, waarvan 1000 ton wordt verwacht. Biologische mini-watermeloenen zullen vanaf medio juni in trek zijn.

"Ook kiwi’s zullen in de loop van de maand juni verkrijgbaar zal zijn. De kwaliteit is uitstekend omdat het op de juiste manier werd bewaard. Ook in dit geval is er veel vraag vanuit Frankrijk, Zwitserland en Duitsland", zegt Fornari.

Als het gaat om verpakking, richt Canova zich op biologisch afbreekbare oplossingen die de hele productieketen duurzaam kunnen maken. "Biologische geteelde gewassen zullen in supermarkten steeds belangrijker worden. We moeten het aanbod kunnen segmenteren en de juiste rassen vinden die goed zijn om te eten met goede opbrengsten en geschikt om te worden geteeld zonder bestrijdingsmiddelen", concludeert Fornari.

Voor meer informatie:
Canova srl
Via Emilia Levante, 2750
47020 Longiano (FC) 
Ufficio commerciale mercato nazionale
Tel.: (+39) 0547 53019
Ufficio commerciale export
Tel.: (+39) 0547 57541
Email: commerciale.canova@apofruit.it
Web: www.canovaprodottibiologici.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven