Anito Bonadio, Società Agricola Biodinamica San Michele (Italië):

"Door technieken te combineren kunnen we biologische producten van de hoogste kwaliteit telen"

De Società Agricola Biodinamica San Michele is opgericht in 1987 en een van de meest vooraanstaande bio-dynamische landbouwverenigingen in Europa. De in de Italiaanse regio Venetië gelegen vereniging maakt gebruik van traditionele bio-dynamische landbouwmethoden die in de vroege jaren 1900 door de beroemde Oostenrijkse wetenschapper Rudolf Steiner zijn ontwikkeld om hun land als een zelfvoorzienend organisme te behandelen en het concept van door de gemeenschap gesteunde landbouw te promoten.

Door technieken als gewaswisseling en een 'gesloten' vruchtbaarheidssysteem te combineren met vertrouwde, milieuvriendelijke producten, waaronder ARaymond's Biodegradable Twine, kan de stichting biologische producten van de hoogste kwaliteit en smaak telen met respect voor het milieu in elke teeltfase.

De Società Agricola Biodinamica San Michele beslaat meer dan 170 hectare grond in de provincie Treviso (Veneto) en teelt een grote verscheidenheid aan biologische groenten en fruit, waaronder tomaten, komkommers, paprika's, aubergines en courgettes op twee van hun belangrijkste locaties. "We telen op een rijke bodem telen die wordt geïrrigeerd door een op het landgoed aanwezige natuurlijke bron. We hebben ervoor gekozen onze activiteiten te richten op het leveren van verse producten aan biologische en biodynamische distributeurs in heel Italië via ons eigen onafhankelijke EcorNaturaSì-keten", vertelt Anito Bonadio. 

ARaymond 's biologisch afbreekbare touw dat door het R&D-team van ARaymond Agriculture is ontwikkeld voor gebruik binnen de sector van de duurzame landbouw en is gemaakt van 100% composteerbare PLA, heeft al meetbare voordelen opgeleverd voor de Società Agricola Biodinamica San Michele.

Na een eerste proefperiode van een jaar liet de directeur van de stichting weten hoeveel de San Michele-teams het gebruik van het ARaymond-touw waarderen dankzij zijn robuustheid plus de uitstekende capaciteiten op het gebied van weerstand en grip. "Het is ontworpen en vervaardigd door ARaymond om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en ontwerp", zegt Anito, die ook zei dat de landbouwactiviteiten van de Società Agricola Biodinamica San Michele dankzij het biologisch afbreekbare touw technologisch efficiënter zijn geworden met behoud van hun doel: integratie van een volledig ecologische en ethische benadering van de landbouw.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven