Peru: Certificering 700 hectare biologische mango- en bananenteelt in Piura

De Peruaanse regio Piura heeft een stap vooruit gezet in de duurzaamheid van zijn teeltsector door het verkrijgen van de GlobalGAP certificering voor meer dan 700 hectare aan mango- en bananenteelt.

Het doel van deze certificering is het garanderen van de kwaliteit van de producten, het behoud van het milieu en het bieden van toegevoegde waarde aan de producten van telers in de regio.

In samenwerking met het Directoraat voor Agrarisch Concurrentievermogen (DRAP) promoot de regionale regering van Piura de export van biologische producten door middel van financieringsprogramma's voor markttoegang en voedselveiligheid.

Luigi Ruiz, directeur Concurrentievermogen bij de DRAP, stelde dat er 703,94 hectare gecertificeerd is. 286,44 hectare heeft betrekking op biologische banaan, en 417,5 hectare op biologische mango. 50% van de kosten voor de biologische certificering werden gecofinancierd.

Teler Valentín Herrera Mejía, voorzitter van de Landbouwcoöperatie voor Kleine Telers van Biologische Banaan San Antonio de Padua (CAPEBOSAN), lichtte toe dat de ontvangen steun het de coöperatie mogelijk maakt om ongeveer 544.320 dozen met biologische banaan te exporteren. Hij voegde toe dat ze vanuit het DRAP training en technische assistentie ontvangen met betrekking tot oogstbeheer.

Bron: infomercado.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven