Too Good To Go plant voor elke 100ste geredde maaltijd een boom

"Voedselverspilling is de derde grootste vervuiler ter wereld"

Tijdens de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling (30 mei - 5 juni 2019) lanceert Too Good To Go, wereldwijd de grootste app tegen voedselverspilling, een unieke campagne. Too Good To Go identificeert voedselverspilling als de 3e grootste vervuiler ter wereld en wil het bewustzijn hierover vergroten. Daarom gaat Too Good To Go voor elke 100ste geredde maaltijd een boom planten. Hiermee wil de sociale onderneming de CO2-uitstoot verder neutraliseren, maar ook de positieve impact op het milieu vergroten.  

Oogsten, verwerken, transporteren en distribueren van voedsel draagt bij aan een grote ecologische impact. Een geredde maaltijd van Too Good To Go voorkomt gemiddeld 2,5 kilo CO2-uitstoot. Tussen 30 mei en 5 juni vindt de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling plaats: een Europees initiatief met als focus activiteiten, projecten en evenementen onder de aandacht te brengen die duurzame ontwikkeling stimuleren en organiseren. Dagelijks brengt Too Good To Go de impact van voedselverspilling onder de aandacht bij haar community van gebruikers en deelnemende ondernemers. Tijdens deze week gaat Too Good To Go nog een stap verder door naast voedselverspilling te verminderen ook de impact van CO2 verder te neutraliseren. Voor elke 100ste maaltijd die tijdens deze week wordt gered, plant Too Good To Go een boom.

Bossen zijn de longen van onze planeet. Ze genereren zuurstof en absorberen CO2 waardoor die niet vrijkomt in de atmosfeer en niet bijdraagt aan het broeikaseffect. Voor de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling werkt Too Good To Go samen met het PUR Projet. Dat is een sociale onderneming met veel ervaring in projecten waarbij ze ecosystemen regenereren met kleinschalige boeren over de hele wereld. Tot nu toe heeft PUR Projet meer dan 11 miljoen bomen geplant, verspreid over meer dan 40 actieve projecten.

Het doel van Too Good To Go tijdens de campagneweek is om de impact van elke geredde maaltijd te maximaliseren. Too Good To Go verwacht, in de 11 Europese landen waar de app actief is, meer dan 400.000 maaltijden van de vuilnisbak te redden en hierdoor 4.000 bomen te kunnen planten.

Voor meer informatie:

www.toogoodtogo.nl en www.purprojet.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven