Bruñó presenteert biologische (water)meloenen

De familie Bruñó, gespecialiseerd in meloenen en premium fruit, zal op de Organic Food Iberia 2019 zijn biologische pitloze zwarte watermeloen en biologische meloen presenteren. Deze twee variëteiten worden op duurzame wijze geteeld en brengen de traditionele smaak van het fruit terug. Dit is mogelijk dankzij continue innovatie, mét verbeteringen op het gebied van milieu. De eerste internationale beurs voor de biologische sector zal op 6 en 7 juni plaatsvinden in IFEMA, Madrid.

Bruñó, een teelt- en afzetbedrijf van hoogwaardig fruit, is gevestigd in Alcalá de Chivert (Castellón, Spanje). Al een tijd lang houdt Bruñó zich bezig met het verduurzamen van zijn teeltprocessen door te innoveren in milieuverbeteringen en door het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te maximaliseren. Momenteel zet het bedrijf zich in voor voedseleducatie.

Via het platform La Melonería, dat afgelopen jaar geïntroduceerd werd om informatie te bieden over alle innovaties van het bedrijf op het gebied van meloenen, wil Bruñó de consumptie van biologisch voedsel en de optimalisering van hulpbronnen promoten. Zo pleit het bedrijf voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van voedsel, met een minimalisering van afval, en het bereiken van een soort "recycling" in de keuken.

De Bruñó Biologische Meloen en Watermeloen, die als biologisch worden gecertificeerd door de daartoe bevoegde instantie, kunnen van half juni tot eind oktober worden geleverd. Samen met andere noviteiten zullen ze tijdens de beurs te vinden zijn in stand L650 (Hal 14).  

"We willen onze positie als een bedrijf dat vooroploopt op het gebied van innovatie blijven versterken. Daarom kiezen we ervoor om te werken in alle schakels van de keten, altijd op zoek naar nieuwe variëteiten, terwijl we de meest vooruitstrevende technieken toepassen", stellen ze vanuit Bruñó. Tot nu toe wordt de biologische meloen afgezet in supermarkten en speciaalzaken op de nationale markt.

Bruñó en de continue zoektocht naar innovatie

Sinds 1977 is Bruñó op zoek naar de perfecte meloen. Vanaf het begin kenmerkt het bedrijf zich door het telen en aanbieden van fruit van hoogwaardige kwaliteit, waarbij het zich met name richt op (water)meloen en citrus (clementine, mandarijn en sinaasappel). Het bedrijf heeft een jaarrond aanbod. Tijdens de Spaanse lente en zomer is de meloenenteelt volledig Spaans. Vanaf de herfst verplaatst de teelt zich naar landen met een tropisch klimaat, zoals Brazilië en Senegal, waar meloenen worden geoogst die qua eigenschappen sterk overeenkomen met het in Spanje geteelde fruit.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven