Delhaize tekent overeenkomst met Bakker Belgium

Bakker Belgium heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend met Bakker Belgium om dienstverlener te worden voor verse groenten en fruit. De dochter van Greenyard, Bakker Belgium, investeert in een speciaal distributiecentrum in België, van waaruit de groep vanaf 2020 zal opereren ten dienste van Delhaize.

Greenyard verwacht dat de aangeleverde volumes aan verse groenten en fruit aanzienlijk zullen stijgen en een positief effect hebben op de omzetgroei. “Tevens is ons doel om toegevoegde waarde te bieden op basis van onze expertise is supply chain management”, aldus Adrie Bakker, General Manager bij Bakker Belgium.

Net als voorheen, zal Delhaize zich blijven focussen op het inkopen van verse Belgische producten. Momenteel werken beide bedrijven aan de integratie van de belangrijkste processen om tot een gecontroleerd toeleveringsmodel te komen. Volgens Greenyard gaat het model leiden tot meer innovaties, kortere en efficiëntere waardeketens, betere beschikbaarheid en versere producten.

''Deze samenwerking lijkt op een kopie van de overeenkomst tussen Bakker en Albert Heijn'', zegt analist Alan Vandenberghe van KBC Securities. 'We vragen ons wel af hoe andere retailers zoals Carrefour zullen reageren op de nauwere samenwerking tussen Bakker Belgium en Delhaize.''

Voor meer informatie:

Dennis Duinslaeger
Investor Relations
Greenyard
+32 15 32 42 49
Dennis.duinslaeger@greenyard.group  
www.greenyard.group 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven