Nieuw plantaardig ijsje van Abbot Kinney's

Almond Frostick: een vegan ijsje met een missie

IJsliefhebbers kunnen deze zomer een statement maken door te kiezen voor een plantaardige variant. Abbot Kinney’s introduceert de Almond Frostick: het eerste biologische plantaardige ijsje op basis van amandelen. Het ijsje heeft een dikke laag Fairtrade Belgische chocolade met stukjes amandelen. Abbot Kinney's noemt de Almond Frostick 'de nieuwe guilt-free pleasure'. Lekker en verantwoord genieten. Dat is waar het bij het in Amsterdam gevestigde Abbot Kinney’s om draait. Hun missie? Van plantaardige zuivel de nieuwe standaard maken. Met de hashtag #stickupforyourplanet roept Abbot Kinney’s deze zomer op tot een revolutie: kies vaker voor plantaardig en draag uit hoe je dagelijks het verschil kunt maken zonder in te leveren op smaak of kwaliteit.  

Warm welkom voor frozen guilt-free pleasure
Waar zet je je tanden precies in als je van deze nieuwe guilt-free pleasure smult? De Almond Frostick is het allereerste biologische, plantaardige ijsje op basis van amandelen van de beste kwaliteit. De volle en bitterzoete smaak van twee soorten Italiaanse amandelen geeft het ijs een subtiele hint van marsepein. Het ijsje bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten, is vrij van zuivel, gluten of soja, en de kleine hoeveelheid toegevoegde suiker is afkomstig van biologische suikerriet en rijst. Het houten stokje en de papierenverpakking van de Almond Frostick dragen het FSC-keurmerk, de plasticverpakking is recyclebaar en kan bij het plastic afval. Fijne bijkomstigheid: amandelen zijn bewezen cholesterolverlagend en bevatten veel proteïne. 100% plantaardig, 100% biologisch, 100% verantwoord.

Dit is overigens het tweede plantaardige ijsje uit de keuken van Abbot Kinney’s: vorig jaar lanceerden ze de succesvolle Coco Frostick op basis van kokosmelk. In totaal gingen in 2018 ruim 80.000 van deze ijsjes over de toonbank in 12 verschillende landen. De missie is om dit jaar minimaal 250.000 mensen te laten aansluiten bij de #stickupforyourplanet beweging. Naast plantaardig ijs maken de Abbot Kinney’s pioniers sinds 2014 zuivelvrije yoghurt op basis van kokosmelk en amandelen. 

Rechts: oprichter van Abbot Kinney's, Jimme Slippens.

Turn your Almond Frostick into a little tasty message for change
De Almond Frostick is een ijsje met een belangrijke boodschap: stick up for your planet. Plantaardig leven is dé sleutel tot het keren van het klimaat-tij. Als iedereen vegan zou zijn, zou de voedselindustrie gerelateerde uitstoot dalen met 70%. Het maakt niet uit waar je begint, áls je maar iets doet door kleine, dagelijkse gewoontes onder de loep te nemen. Abbot Kinney’s roept ijsliefhebbers, foodies en vegan warriors op om samen een statement te maken. Door duurzame tips te delen met de hashtag #stickupforyourplanet. Jimme Slippens oprichter van Abbot Kinney’s: "Er is maar één ding waar we bij Abbot Kinney's meer van houden dan ijs en dat is onze wereld. Tuurlijk, je verbetert de wereld niet door een plantaardig ijsje te eten. Maar je kunt wél iets goeds door voor de planeet door geregeld te kiezen voor een alternatief voor zuivel en na te denken over wat je nog meer kunt doen. Elke stap telt. Groot of klein."

Over Abbot Kinney's 
Bewuste keuzes maken op het gebied van duurzaam en (h)eerlijk eten is voor consumenten niet altijd even makkelijk. Abbot Kinney’s helpt door de betere keuzes lekkerder te maken en biedt plant-based alternatieven voor zuivel die heerlijk smaken waardoor je niet hoeft in te leveren op smaak of kwaliteit. Abbot Kinney's, opgericht in 2014, is een bedrijf uit Amsterdam dat graag een rol wil spelen in de transitie van ons voedselsysteem naar een duurzaam model. Dit betekent een economie zonder klimaatverandering, dierenleed door de bio-industrie en uitbuiting van mensen.

Voor meer informatie: www.abbotkinneys.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven