Bio-melkveehouder Wes Korrel wint Gouden Grutto 2019

De Ouderkerkse melkveehouder Wes Korrel is vandaag onderscheiden met de Gouden Grutto 2019 voor zijn enorme inspanningen om de weidevogels van het Amstelland te beschermen. 

Korrel kijkt daarbij verder dan zijn eigen bedrijf. Via verschillende bestuursfuncties die hij bekleedt, houdt Korrel het behoud van de weidevogels onder de rook van Amsterdam voortdurend op de agenda. Bovendien is hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het ‘Boeren van Amstel’-initiatief, waarbinnen boeren uit de streek weidevogelvriendelijke zuivel produceren.  Zo was Korrel mede verantwoordelijk voor de inrichting van de melkfabriek waarmee de Boeren van Amstel hun producten gereed hebben gemaakt voor het zuivelschap.  

De Gouden Grutto is een wisseltrofee die Vogelbescherming Nederland sinds 2005 uitreikt aan boeren en ondernemers die zich inspannen voor een toekomst vol boerenlandvogels. Vorig jaar werd Henk Pelleboer uit de Overijsselse polder Mastenbroek onderscheiden voor de manier waarop hij zijn 'Red de rijke weide kaas' maakt.

In het Amstelland wordt stevig aan de weg getimmerd als het gaat om verduurzaming van de zuivelketen en de bescherming van weidevogels: de melkpakken van Boeren van Amstel staan sinds kort in de schappen van de Amsterdamse Marqt filialen en wordt via groothandel ‘De Kweker’ verspreid in de hoofdstedelijke horeca. Op 16 mei is in het gebied een Rijke Weidevogelboulevard geopend.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven