Spijkers geslagen in balen kuilvoer biologisch melkveebedrijf

"Koeien raken dodelijk gewond van spijkers in het voer. Waarom? Waarom vernielen mensen dingen van een ander. Waarom slaat men spijkers in het voer van onze koeien?" Zo begint Klaartje van Wijk haar Facebookpost. Klaartje heeft samen met haar man Hans van Wijk een biologisch melkveebedrijf.

Klaartje vervolgt haar post "Waarom is het voor sommige mensen zo moeilijk om van andermans spullen af te blijven? Vandaag gingen we de balen kuilvoer ophalen die vrijdag Lianne Bos keurig geperst had. Het is land op afstand van onze boerderij, waardoor het langer duurt vanwege de reistijd voor we het naar huis kunnen halen. Het lag afgelopen dagen dus te wachten tot we het kwamen halen. Kennelijk vindt iemand het dan normaal om het te vernielen en er spijkers in te slaan."

"Het voer onder het plastic bederft als er lucht bij komt. 
En onze koeien raken dodelijk gewond als ze per ongeluk spijkers opeten. Daarom straks maar met de metaaldetector alle balen controleren of we geen spijkers over het hoofd hebben gezien. Mensen, besef eens wat je hiermee aanricht! Dode koeien? Een verdrietige boer en boerin. Bedorven voer. Heel veel extra werk om alles te controleren. Blijf gewoon met je handen van andermans spullen af."

Bron en foto's: Facebook Klaartje van Wijk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven