Symposium BioVelddag 20 juni 2019

'Een kringloopboer gaat zuinig om met inputs'

Op de BioVelddag organiseert Agrifirm een symposium met het thema 'Toer door de Biologische Kringloop' op 20 juni vanaf 10:00 uur op de Biologische Velddag. Op het symposium komt een drietal sprekers, Daan Heurkens – onderzoeker en consultant werkzaam bij Boerenverstand, André Jurrius – akkerbouwer op Ekoboerderij de Lingehof en Frank Druyff – adviseur Koppert Biological Systems over de inzet van nuttige insecten.

Daan Heurkens vertelt op het symposium over het nieuwe rapport 'Kringlooplandbouw in de Praktijk' en gaat daarbij in op wat kringlooplandbouw is en de boerenpraktijk. Daan: "Een kringloopboer gaat zuinig om met inputs, benut zijn grondstoffen zo optimaal mogelijk én heeft een integrale bedrijfsvisie. Bij kringlooplandbouw gaat het niet per sé om het behalen van de hoogste productie per areaal, maar juist om het garanderen van de stabiliteit van de productie, ook in de toekomst."

André Jurrius is akkerbouwer op Ekoboerderij de Lingehof, waarbij hij een samenwerking heeft met zowel een melkveehouder als een kippenboer. Voor André is het thema 'Kringlooplandbouw' iets natuurlijks, waar je als boer dagelijks 'gewoon mee bezig bent'. André: "Kringlopen sluiten betekent kijken buiten eigen bedrijfsgrenzen, samenwerking is hierbij de sleutel tot succes. Je hebt elkaar nodig, zeker als akkerbouwer en veehouder."

Frank Druyff is adviseur bij Koppert Biological Systems en werkt aan de inzet van nuttige insecten in de groententeelt.. Sinds twee jaar is Koppert ook bezig met onderzoek naar het gebruik van nuttige insecten in de buitenteelt. Daarbij ligt de focus nu op de bestrijding van trips in spruiten, kool, prei en uien. Frank: "Wij kijken hoe je een gezonde populatie nuttige insecten in stand kan houden voor de buitenteelt."

Het Agrifirm symposium zowel als de BioVelddag zijn gratis voor bezoekers. Aanmeldingen van bedrijven voor de BioVelddag zijn overigens ook nog welkom.

Aanmelden en meer info: www.biovelddag.nl

Aanmelden symposium: www.agrifirm.nl/biovelddag2019


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven