Zwaar bewerkt voedsel zorgt ervoor dat je meer gaat eten

Er is iets met industrieel bewerkt voedsel, waardoor we er steeds meer van willen. Dat is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek door het Nationaal Diabetes Instituut in de Verenigde Staten.

Proefpersonen met een dieet dat uit zogenoemd ultra-processed food bestond, aten wel 500 kilocalorieën per dag meer dan de proefpersonen die slechts onbewerkt voedsel aten.

Voor de studie zijn twintig gezonde vrijwilligers een maand lang in een onderzoekskliniek opgenomen. Alle deelnemers kregen twee weken een dieet met ultrabewerkt voedsel en twee weken een dieet met niet of nauwelijks bewerkt voedsel. Elke dag kregen ze drie maaltijden en onbeperkt toegang tot tussendoortjes.

De zwaar bewerkte en de onbewerkte maaltijden kwamen overeen wat betreft koolhydraten, vet, suiker, zout en calorieën. Toch blijkt uit het onderzoek dat de deelnemers méér aten en dikker werden wanneer zij op een dieet van ultrabewerkte voedingsmiddelen zaten. Na het dieet van onbewerkte voedingsmiddelen, vielen de deelnemers juist af.

Klik hier voor de resultaten van het onderzoek.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven