Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klaas de Lange: "Met onze melk onderhouden we ook het natuurgebied"

Reportage 'biologische boterboer Weerribben' in BinnensteBuiten

Onlangs zat er een item met Klaas de Lange van Weerribben Zuivel in KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Ze nemen een kijkje in de fabriek waar de boter gemaakt wordt en culinair expert Alain Caron is getuige van de koeiendans in het natuurgebied Weerribben. Klaas vertelt onder meer aan Alain over de rol die Weerribben Zuivel in het gebied speelt: "We onderhouden ook heel veel gronden voor Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Onze melk is niet alleen een product, maar ook een middel om het natuurgebied te onderhouden. Dus we hebben eigenlijk een dubbele functie."

Op de website van het programma staat de volgende omschrijving van de reportage: 

Culinair expert Alain Caron is in Overijssel als gast van zuivelboer Klaas de Lange. Deze trotse en diervriendelijke boer laat zijn boter karnen in een fantastische fabriek. Alain kijkt zijn ogen uit, maar is ook blij met het wandelingetje naar de boerderij van Klaas. Hij woont namelijk midden in natuurgebied de Weerribben en daar dansen de koeien, kwetteren de weidevogels voor hun territorium en staan de rietschoven mooi in het land. Klaas legt uit hoe hij de samenwerking met de natuur minstens zo belangrijk vindt als het produceren van melk en zuivelproducten en als dank voor zijn verhaal maakt Alain een culinair hoogstandje met kabeljauw en heel veel verse boter.

Klik hier om de reportage te bekijken.

Bron: BinnensteBuiten

Publicatiedatum: