Franse biologische wijnmaker krijgt uitstel voor vernietigen 2000 flessen

Een wijnmaker in het Franse Indre-et-Loire, die eerder opdracht had gekregen om meer dan 2.000 flessen biologische wijn te vernietigen, heeft tijdelijk uitstel gekregen in afwachting van nader onderzoek naar de wettigheid van dit bevel.

Bio-wijnmaker Sébastien David kreeg de opdracht om de 2078 flessen uit 2016 te vernietigen na een onderzoek van het consumenten- en fraudebureau La Direction Générale de la Concurrence, de la Consommation et de la Répression des Fraudes (DGCCRF).

De DGCCRF zei dat de zuurgraad van de wijn te hoog was voor menselijke consumptie en dat de flessen niet verkocht mochten worden. Nadat David echter zijn eigen onderzoek had uitgevoerd die de bevindingen van de DGCCRF tegenspreken, besloot hij naar de rechtbank te stappen.

Deze week heeft de administratieve rechtbank in Orléans het bevel om de wijn te vernietigen uitgesteld, maar het niet volledig teruggedraaid. 

De advocaat van Sébestien David, Eric Morain, liet weten: “De administratieve rechtbank in Orléans heeft het verzoek om het vernietigen van de wijn van de heer David uit te stellen toegewezen, maar tegelijkertijd hebben ze gezegd dat de zaak zo snel mogelijk besproken moet worden tijdens een hoorzitting."

Morain voegde toe dat de bereidheid van de rechtbank om verder onderzoek te doen naar de zaak betekent dat ze willen vermijden dat "de wijn verplicht vernietigd moet worden" en liet zien dat het "niet hun bedoeling is om 2000 flessen te vernietigen".

De rechtbank heeft aangegeven dat ze hun onderzoek zo snel mogelijk zullen beginnen en de verwachting is dat ze hun bevindingen op 31 mei zullen presenteren. Hierna zal de rechtbank een uitspraak doen.

Een online petitie om David te steunen heeft tot nu toe meer dan 160.500 handtekeningen opgeleverd en zegt garant te staan voor Davids bekwaamheid in het "creëren van voortreffelijke wijnen, jaar na jaar".

Bron: The Connexion


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven