Prins Charles en Camilla bezoeken bio-boerderij in Duitsland

Prince Charles en Camilla hebben vrijdag 10 mei tijdens hun bezoek aan Duitsland ook een rondleiding gekregen op een biologische boerderij dichtbij München, Herrmannsdorfer Landwerkstätten. Deze boerderij is in 1986 opgericht door Karl Ludwig en biedt workshops aan waarbij ambachtslieden aan groepen bezoekers laat zien hoe ze traditionele voedingswaren als Weisswurst en pretzels kunnen maken.

Bij de boerderij praatte de prins ook met Alen Bacic, een imker die bijen houdt bij de biologische boerderij in het dorpje Glonn. Charles is zelf ook fervent bijenhouder en is daarnaast zeer geïnteresseerd in ecologie, waarvoor bijen onmisbaar zijn.

Prince Charles bekeek hierna de ruimte waarin kippen, koeien en schapen samenleven en werd geïnformeerd over het onderzoek dat het bedrijf doet naar gedeelde leefruimten en symbiotische biologische boerderijpraktijken. Ook praatte hij over duurzame teeltpraktijken, wat hem ook na het hart ligt, en over de brouwerij en de bakkerij van het bedrijf. Hiernaast bezocht hij ook het varkensverblijf en de biogasinstallatie van de boerderij.

De medewerkers vertelden dat de boerderij is opgericht met het doel om ambachtslieden te verkiezen boven machines. Vandaag de dag is de boerderij 100 % biologisch en verkoopt het zijn verse producten lokaal en in het centrum van München.

Tijdens het bezoek hielp de hertogin van Cornwall bij het bakken van pretzels, samen met kinderen van de kleuterschool bij de boerderij.

Klik hier om wat foto's van het bezoek te bekijken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven