Fairtrade werkgroep bezoekt drietal biologische bedrijven

De werkgroep Fairtrade heeft in de Fairtradeweek van mei 2019 een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder bedrijfsbezoeken aan een drietal 'eerlijke streekproducenten'. Hieronder een kort verslag van de werkgroep over de bedrijfsbezoeken:

We begonnen bij de familie Hilbrands. Zij hebben sinds 1998 een biologische Boerenbedrijf. Zij beheren ook 2 zorgboerderijen en een Kaasmakerij 'De Drentse Hoeve'. De boerderij is volledig geautomatiseerd. Naast de boerderij hebben ze ook een biovergister die de stroom levert. De biologische kaasmakerij levert biologisch en vegetarische kaas. 

Daarna zijn we naar Hansketien gegaan. Hansketien is een biologische melkgeiten boerderij in Mantinge. Zij maken Grie (feta) geitenkaas en verkopen geitenvlees. Sinds 2018 is het bedrijf overgenomen en de nieuwe eigenaars willen dit verder ontwikkelen. Zij zijn een grondgebonden biologisch dynamisch bedrijf. Je kunt via crowdfundingsactie grond aankopen voor dit bedrijf.

We sloten onze bezoeken af bij de familie Enting op Zuidveld aangekomen. Zij hebben sinds 2 jaar een biologisch melkveehouderij. Zij melken de koeien via de melkstal en hebben in de tuin een melktap.

Bron: Eerlijk Midden Drenthe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven