Op de kaart in sterrenrestaurants

350 biologische tulpenbollen nodig voor één fles wodka

Tulpenwodka, gestookt uit biologische tulpenbollen, verovert de markt. De pure wodka van Clusius Craft Distillers, waarvoor 350 tulpenbollen per fles nodig zijn, staat op de kaart in sterrenrestaurants. De stokerij maakt ook een blend van tulpenbollen en graan die te koop is bij slijterijen en in horecagelegenheden. 

Clusius Craft Distillers zocht contact met onderzoekers van Wageningen University & Research, die inschatten dat wodka van biologische tulpenbollen te maken zou moeten zijn.

Zo kwamen ze terecht bij Schouten Tulips in Zwaagdijk, dat voor een deel biologische tulpenbollen kweekt. Eigenaar Frank Schouten stelde gratis bollen ter beschikking om proeven mee uit te voeren. "Na een jaar of drie kwamen ze met drie glaasjes en een fles naar me toe. In een lacherige sfeer hebben we de wodka geproefd die prima bleek te smaken."

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Nieuwe Oogst


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven