VVD stelt Kamervragen naar aanleiding van RTL-publicatie

Helma Lodders, Kamerlid van de VVD, heeft afgelopen dinsdag 7 mei meteen 34 schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de publicatie van RTL Nieuws (over de berichten 'Honderden producten onterecht verkocht als biologisch' en '5 vragen over fouten met biologische producten'). Ze grijpt hierbij ook terug op de uitkomsten van het eerdere evaluatieonderzoek van Skal. En ook op een eerdere beantwoording van Kamervragen over 'illegale inzet koper in biologische aardappelen'.

Ze vraagt Minister Schouten onder meer:

  • Wat vindt u van de reactie van de directie van Skal die meent dat de producten met het biologische logo van overtreders alsnog onder deze noemer mogen worden verkocht, terwijl ondernemers niet voldoen aan de strenge voorwaarden die zijn vastgelegd in de Europese verordening?
  • Kunt u aangeven aan welke eisen een product minimaal moet voldoen om het keurmerk «biologisch» te verkrijgen en te behouden?
  • Wat vindt u van de conclusie in het evaluatierapport dat het totale pakket aan handhavings- en sanctioneringsmogelijkheden (inclusief strafrechtelijke opsporing door de divisie Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)) niet optimaal wordt toegepast?
  • Deelt u de mening dat supermarkten ook verantwoordelijk zijn om het keurmerk biologisch betrouwbaar te laten zijn?

Klik hier voor alle Kamervragen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven