Vrijdag 10 mei 2019

LekkerBoer Foodcamp bij biologisch melkveebedrijf Boer Pelleboer

Bewegen in de buitenlucht tussen de koeien en weidevogels. Een gezonde lentestamppot en zuiveltoetje maken samen met een echte chefkok. En de ingrediënten zelf verzamelen tijdens een rondje over de boerderij. Dat is de 'LekkerBoer Foodcamp', speciaal georganiseerd voor kinderen en hun ouders op vrijdagmiddag 10 mei bij biologisch melkveebedrijf Boerpelleboer.

Boer Gerben Pelleboer neemt de deelnemers mee over zijn bedrijf en laat vanaf de kalfjes tot en met de melkkoeien zien wat er voor nodig is om melk en vlees op zijn bedrijf te produceren. Kok Hans Wijkhuizen van Mercure Hotel Zwolle maakt samen met kinderen en ouders een lentestamppotje met rundvlees en zuiveltoetje van de producten van de boerderij. Ook zullen hiervoor groenten van de tuinderij van BoerPelleboer gebruikt worden. SportService Zwolle neemt de deelnemers mee over het erf en tussen de weilanden in een kind/ouder farm bootcamp. Jumbo Nagelmaeker levert aanvullende producten voor het kookonderdeel en organiseert een kleurplaatactie en kookdemo in de winkel.

Gezonde leefstijl
LekkerBoer wil graag bijdragen aan een gezonde leefstijl door kinderen en hun ouders letterlijk in beweging te brengen, en het verhaal achter ons eten te laten beleven op de plek waar het 'gemaakt' wordt. Uit onderzoek in 2018 uitgevoerd door FoodHub, blijkt dat ouders het belangrijk vinden dat dat hun kinderen meer kennis over voedsel en de herkomst ervan krijgen. Op de boerderij en tuinderij komen nagenoeg alle aspecten van een gezonde leefstijl samen. 

Lokale samenwerking
Met het houden van de Foodcamps wil LekkerBoer niet alleen de aanwezige kinderen en ouders stimuleren in het maken van gezonde keuzes, maar ook bij een groter publiek bewustwording en lokale samenwerkingen tot stand brengen. Alle Foodcamps worden ingevuld met lokale partners. 

Organisatie
LekkerBoer Foodcamp is een initiatief van agrifood ondernemers Judith de Rijk uit Olst en Hanneke Stegeman uit Apeldoorn. Daarbij zoeken ze samenwerking met lokale partijen: boeren en tuinders, beweegpartijen (sportorganisaties en sportscholen), kookpartijen (restaurants en kookcoaches), kinderopvang, basisscholen, beroepsopleidingen, supermarkten, gemeentes en gezondheidsorganisaties. 

Waar en wanneer
Vrijdag 10 mei van 15:30 – 18:00 uur
Biologisch melkveebedrijf Boerpelleboer, Oude Wetering 139a,
8293 PE, Mastenbroek 

Op 21 juni is er een tweede Foodcamp in Zwolle bij boerderij de Huppe in Zwolle-Zuid en op 11 oktober bij biologisch varkensbedrijf Neimeijer in Heino.

Voor meer informatie: www.lekkerboer.nl/foodcamp 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven