Poppe Braam (DO-IT): "De kinderen hebben dankzij deze samenwerking een toekomst met goed onderwijs"

Steun voor Braziliaanse school dankzij bio-suiker

Als importeur en exporteur van biologische ingrediënten levert DO-IT uiteraard ook biologische suiker aan verwerkers, groothandels, bakkerijen, enzovoorts. Een belangrijke leverancier van biologische rietsuiker is Jalles Machado in Brazilië. Jalles controleert het hele suikerproces vanaf de boer tot het eindproduct.

Poppe Braam van DO-IT heeft een lange relatie opgebouwd met Jalles als leverancier van biologische suiker door elk jaar het bedrijf en de boeren te bezoeken naast andere Braziliaanse leveranciers.
Vorig jaar heeft DO-IT de school Escola Luiz César de Siqueira Melo gesponsord waar kinderen van 5 tot 16 jaar uit de omgeving onderwijs kunnen krijgen. De school is opgericht door de stichting Jalles Machado die in het leven is geroepen voor educatieve en culturele projecten onder andere om te zorgen dat alle kinderen in dit gebied toegang krijgen tot goed onderwijs.

Naast het reguliere onderwijs worden er op de school ook projecten opgezet over milieu zaken, onder andere de ontbossing en het Vegetable Garden Project waar ze leren hoe de bodem biologisch voor te bereiden om zaden te planten voor biologische groente die op school tijdens de lunch worden gegeten.

Poppe Braam en Vincent Evers hebben eind april de familie, boeren en productie bezocht. Bij die gelegenheid werd door Poppe in de school een plaquette onthuld en aan DO-IT een aandenken uitgereikt als dank voor de sponsoring van de school. Een feestelijke gebeurtenis met muziek en dans door de kinderen. "We moeten uiteraard zuinig zijn met suiker maar het is toch mooi om bij het gebruik ervan te denken aan de kinderen van de Escola Luiz César die dankzij de langdurige samenwerking een toekomst hebben met goed onderwijs", aldus Poppe.

Voor meer informatie: www.organic.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven