Biologische voeding populairder dan ooit in Denemarken

Met name biologische AGF is enorm populair in Denemarken waar de de afzet van biologische producten groeit, zo blijkt uit cijfers van Statistics Denmark. De totale afzet van biologische voedingsproducten nam van 2017 tot 2018 met 14% toe tot een waarde van €1,7 mld. Dit betekent dat Denemarken haar positie behoudt als land met het hoogste aandeel in de afzet van biologische voeding. 

"Dit bewijst dat Deense telers goed in staat zijn zich aan te passen aan de behoeften van de consument," vertelt Kirsten Lund Jensen van de Danish Agriculture & Food Council (DAFC). "Er is een doorbraak geweest in de afzet van biologische groenten en fruit en consumenten zijn zich terdege bewust van het feit dat bij de teelt geen chemicaliën worden gebruikt."

De totale afzet van biologische groenten en fruit verdrievoudigde sinds 2012 en groeide van €174 mln naar €576 mln in 2018.   

DAFC zegt dat Deense telers graag tegemoet komen aan de consumentenvraag naar bioproducten door hun biologische teelt uit te breiden of om te schakelen van de conventionele naar de biologische teelt. De volledige transitie naar de bio duurt twee jaar. 

"Er kunnen situaties ontstaan waarin telers de groeiende vraag niet bij kunnen houden. De DAFC verwacht dat de gemiddelde groei van de sector de komende jaren tussen de 10% tot 15% per jaar zal bedragen. 

De biologische sector moet voldoen aan specifieke milieueisen en standaarden voor dierenwelzijn, terwijl telers en winkels in Denemarken zich aan bepaalde regels moeten houden alvorens zij hun producten als biologisch mogen verkopen. 

Bron: thelocal.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven