Marqt opent kleine winkels met oog op groei

De duurzame supermarktketen Marqt is bezig met een pilot van 4 supermarkten kleiner dan 500 m2. De formule hoopt met deze nieuwe strategie op groei via meer vestigingen. Van 4 pilotwinkels staan er 2 in Amsterdam en de andere bevinden zich in Heemstede en Bussum. De winkel in Bussum moet nog geopend worden. De winkels liggen in gebieden waar mensen voor duurzaamheid kunnen en willen betalen. 

Topman Joost Leeflang van Marqt denkt dat de prijzen van de formule niet het probleem zijn. "Als je kijkt naar onze biologische en verse producten in vergelijking met onze duurzame concurrenten, zijn we niet wezenlijk duurder." Het prijsverschil zit volgens Leeflang vooral in niet erg gangbare producten, zoals biologische oesters en biefstuk.

Ondanks de nieuwe tactiek van kleine winkels, prijsvoordeel en gemak, blijft Marqt trouw aan zijn uitgangspunten. De focus op vers is onveranderd: het staat centraal in de winkel. Kruidenierswaren staan langs de wanden. Waar andere supermarkten inzetten op hun vleesafdeling, focust ook deze Marqt juist op minder vlees. Het vlees dat er wordt aangeboden, betreft vooral luxe, minder gangbare producten. 

Zie voor meer informatie de site van Distrifood.

Bron: Distrifood via FoodHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven