"Zo kan de consument een bewuste keuze maken"

Was- en reinigingsmerk geeft volledige openheid over inhoud geurstoffen

Geurstoffen, ze vormen een belangrijke motivator voor de aanschaf van was- en reinigingsmiddelen. Hoewel je op het etiket de verzamelnaam 'Parfum' terugvindt, is het niet verplicht te vermelden wat er precies in dat parfum zit. Seepje, een was- en poetsmerk uit Den Haag, geeft openheid en maakt op aantrekkelijke wijze alle ingrediënten van hun 'Parfums' zichtbaar.

Van de 'Vers geperste lente-' tot de 'Swingende citrus geur'. Het jonge team van Seepje weet wel hoe je een geur op aantrekkelijke wijze presenteert. Meer dan 1.000 producten per dag worden er verkocht, met één doel: een schonere en mooiere wereld. "Naast een positieve impact op alle betrokkenen en het milieu, moet een product de verwachtingen overtreffen als je het gebruikt. Precies daarom gebruiken we wél geurstoffen, essentieel voor de positieve gebruikservaring van onze klanten", aldus Jasper Gabriëlse, mede-oprichter van Seepje.

Synthetische geurstoffen worden gemaakt op basis van aardolie. Deze man-made geurstoffen blijven over het algemeen langer hangen, zijn goedkoper en bieden een breder pallet aan geuren. Voorbeelden van synthetische ingrediënten in parfums zijn synthetische muskverbindingen en ftalaten. Deze zijn gelinkt aan negatieve gevolgen voor de gezondheid van gebruikers op de lange termijn. Dit betekent overigens niet dat het gebruik van natuurlijke geurstoffen geheel zonder risico is. Natuurlijke geurstoffen kunnen allergenen bevatten, die vermeld dienen te worden op het product. Jasper: "Wat er precies in zit? Wij zijn er open over. Zo kan de consument een bewuste keuze maken."

Seepje gebruikt 100% natuurlijke parfums op basis van plantaardige grondstoffen. Jasper: "Bij het selecteren van ingrediënten voor de Seepje producten, letten we op de herkomst, de gevolgen voor de gezondheid en voor het milieu." Op de website van Seepje kan iedereen vanaf nu zien waar de geuren uit bestaan. Voor de 'Tintelfrisse limoen geur' bijvoorbeeld gebruiken ze 15 verschillende etherische oliën. "Of ik bang ben voor kopieergedrag? Als anderen ook uitsluitend natuurlijke geurstoffen gaan gebruiken, zijn wij voorstander."

Voor meer informatie: www.seepje.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven