Nieuw in Amsterdam: Little Plant Pantry

"Dit is een 'plant-based minimal waste' natuurvoedingswinkel"

Tholen - Little Plant Pantry is een nieuwkomer in het Amsterdamse winkelaanbod. De natuurvoedingswinkel in de Bosboom Toussaintstraat wordt gerund door Winter en Maria. Zij zijn in augustus 2018 vanuit Ierland naar Amsterdam verhuisd om deze winkel op te zetten. "De winkel kan het beste omschreven worden als een 'plant-based minimal waste' natuurvoedingswinkel. Klanten kunnen in onze winkel terecht voor ingrediënten die passen in een gezond plantaardig dieet", vertelt Maria.

De meeste producten biedt Little Plant Pantry in bulk aan. "Het voordeel van het verkopen in bulk is dat klanten precies de hoeveelheid kunnen kopen die ze nodig hebben. Dit past bij onze filosofie. Als speciaalzaak met een focus op ethisch consumentisme en duurzaamheid bieden we alleen gezonde natuurlijke plantaardige producten en proberen we afval te minimaliseren door in bulk te verkopen en composteerbare alternatieven voor traditionele verpakkingen te zoeken en aan te bieden. Naast alle benodigdheden voor een gezond plantaardig dieet en voor een gezonde levensstijl biedt de winkel ook handgemaakte voedingsmiddelen en dranken van hoge kwaliteit. Deze producten maken we zelf of zijn door ons geselecteerd en afkomstig van gelijkgestemde lokale ambachtelijke producenten die volgens onze kernwaarden werken."

Achterin de winkel is er een kleine zithoek waar klanten kunnen genieten van vers bereide warme gerechten, drankjes en desserts. "We hebben een veganistische keuken in de winkel en gebruiken ingrediënten uit de winkel om gerechten te maken. Bij de 'food counter' serveren we gerechten zoals soepen, stoofschotels en curry's. We hebben ook een selectie van veganistische taarten en desserts en serveren smoothies, thee en koffie. De slogan voor onze 'food counter' is: 'Voedsel dat je oma zou maken als ze veganist was'.

Het overgrote merendeel van de producten in de winkel wordt dus in bulk aangeboden. "Wij hebben biologische bonen, linzen, noten, zaden, superfoods, granen, een kleine selectie gedroogd fruit, ahornsiroop, azijn, oliën, thee, koffie en specerijen. Ook is er een cosmetica-afdeling met een breed scala aan producten, variërend van crèmes tot vloeibare shampoo die in bulk wordt verkocht, allemaal natuurlijk, veganistisch en handgemaakt voor ons door een producent die kleine hoeveelheden hiervan wil maken." Een klein deel van de winkel is ingericht met zorgvuldig geselecteerde voorverpakte producten, zoals pindakaas en latte-dranken - die allemaal een minimale verpakking hebben.

Waarom hebben Winter en Maria besloten om deze stap te wagen?: "We wilden van onze levensstijl onze baan maken en met meer mensen een dialoog aangaan om samen tot een betere manier van leven te komen." Winter en Maria woonden in West-Ierland op een zeer afgelegen plek. "Daar reden we één keer per week naar een supermarkt. Onze naaste buren waren boerderijdieren. We zijn op een gegeven moment overgestapt op een plantaardig dieet. En omdat we ons afval met de hand sorteerden, zagen we hoeveel afval alleen wij al produceerden en hoeveel daarvan niet kon worden gerecycled. Nu proberen we hier heel bewust mee om te gaan en hoewel we inmiddels al ontdekt hebben dat het hebben van een volledig zero-waste bedrijf meer een streven dan een realiteit is, doen we ons best om plastic afval tot een absoluut minimum te beperken."

Voor meer informatie:

Maria en Winter
Little Plant Pantry
Bosboom Toussaintstraat 45-H
1054 AN Amsterdam
06 39457971
info@littleplantpantry.com 
www.littleplantpantry.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven