Sven Henze, Bio Freshi Produce:

"Eerste avocado's uit Tanzania weer binnen"

Na een succesvol seizoen in 2018 zijn deze week de eerste Hass avocado’s uit Tanzania weer binnengekomen bij Biofreshi in Breda. "De eerste containers zijn verscheept, maar om het seizoen alvast te kunnen starten zijn we net als vorig jaar opgestart met wat luchtvracht", licht Sven Henze toe.

"Meerdere klanten die we afgelopen jaar beleverden vroegen al vroeg in het voorjaar wanneer we konden beginnen. Aangezien het volume beschikbaar is, is het zonde om dan tot een maand na vertrek van de eerste container te moeten wachten totdat we kunnen starten met de verkoop."

De verwachting is dat het volume ten opzichte van afgelopen jaar aanzienlijk meer zal worden. "We rekenen voorzichtig op meer dan het dubbele", zo geeft Sven aan. "De maatsortering is wat grover dit jaar. De maten 16,18 en 20 zullen het meest beschikbaar zijn, maar natuurlijk zitten er voor de liefhebbers ook wat maten 14,22 en 24 bij. Voor ieder wat wils, dat is de kunst van het sturen met de maten bij binnenkomst."

"De Hass avocado uit Tanzania heeft al vroeg in het seizoen een hoog vetgehalte. "De smaak en structuur van deze avocado’s is echt heel erg goed, zeker ten opzichte van Peru en Mexico die vaak wat meer ‘rubberig’ aandoen". Naast de goede smaak en kwaliteit neemt ook het sociale aspect een duidelijke plaats in. Er wordt in Tanzania gewerkt met meer dan 300 kleinschalige telers, welke nu gegarandeerde afzet hebben tegen een nette prijs. "Hierdoor zijn ze niet afhankelijk van handelaren die maar net interesse moeten hebben in hun producten en er vervolgens ook nog maar een habbekrats voor willen geven."

De avocado’s worden verkocht in de kant en klare dozen, maar ook gelaserd in traytjes, verpakt in netjes van 500-700 gram en verpakt op schaaltjes van 2 stuks. 

"De avocado is een prima product om te laseren en zich zo als biologisch te onderscheiden van de conventionele variant. Voor klanten die enkel biologisch verkopen sturen we ze grotendeels zo uit of verpakken we hoogstens de kleinere maten in afbreekbare verpakkingen", aldus Sven.

Voor meer informatie:

Sven Henze
Bio Freshi
06 - 461 337 79
sven@biofreshi.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven