Nieuw-Zeeland: alleen nog biologische Braeburn-appelen bij Countdown

Een appelteler uit Hawke's Bay was zeer tevreden over het besluit van de Nieuw-Zeelandse supermarkt om geen Braeburn appelen te verkopen die niet bio zijn. Countdown, die elk jaar meer dan 5 miljoen van de populaire appelen verkoopt, zal alleen de bio-appelen aan de man brengen. 

Volgens Steve Sexton van het bedrijf focust de supermarktketen zich op het ontwikkelen van een bio-assortiment, vooral voor AGF, en willen ze bio beter verkrijgbaar en betaalbaar voor alle consumenten maken. 

Om dit doel te bereiken, zijn ze gaan samenwerken met Bostock New Zealand, dat nu meer dan 500 hectare BioGro gecertificeerd land heeft en verantwoordelijk is voor de handel en export van 85% van Nieuw-Zeelandse bio-appelen.

John Bostock van Bostock New Zealand: "We leveren voor de eerste keer onze export kwaliteit bio-Braeburn appelen direct aan Countdown. We hebben een significante stijging in de vraag naar bio-producten gezien. Hier en internationaal."

Sexton: "We werken nauw samen met onze bio-telers en deze relaties helpen ons de extra kosten voor bio-teelt te overkomen door de prijzen door te berekenen aan de consument via lagere bio-prijzen."

Bron: nzherald.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven