Trafo classic chips binnenkort ook in NoPlastic-verpakking

Flips: nieuwe bio-peulvruchtenchips

Tholen – Vanaf eind mei staan ook de Trafo classic chips in een No Plastic-verpakking in het schap. Dit in navolging van onder meer de Hummus-, Linzen- en Stone Ground Tortillachips van Trafo. "We hebben de bestaande lijn omgezet naar een NoPlastic-folie. Onze vertrouwde chips in de nieuwe verpakking is vanaf week 22 bij Udea verkrijgbaar", vertelt Jelmer Daniels namens producent FZ Organic Food. Ook bevestigt hij de introductie van een nieuwe chipslijn op basis van peulvruchten: de zogenaamde 'Flips'.

De Flips, met van links naar rechts: Lentil, Chickpea en Pea.

De Flips zijn er in drie varianten: Lentil, Chickpea en Pea. "Deze peulvruchtenchips zijn echte bron van proteïne, tevens zijn de chips vegan en bevatten ze geen toevoegingen, zoals suiker. Deze chips bestaat voor het grootste deel uit peulvruchten: de kikkererwten Flips voor 51% en de andere twee varianten zelfs meer dan 70%. Aan de Lentil is rozemarijn toegevoegd, de Chickpea smaakt naar milde curry en de Pea-variant is licht gezouten."

Deze peulvruchtenchips zijn niet de eerste chipssoorten in het aanbod van FZ Organic Food die een andere basis hebben dan de aardappel. "Wij zijn begonnen met de hummuschips als aardappelalternatief. Voor de Flips hebben we bewust gekozen voor andere bronnen en dit geeft weer een heel andere smaak dan de hummus."

De volgende nieuwkomer: Veggie Straws.

"Vijftien referenties in NoPlastic"
Zoals gezegd zal de nieuwe lijn in NoPlastic-folie verpakt worden. "Er is heel veel aandacht voor duurzame verpakkingen en wij zijn als eerste bio-chipsproducent begonnen met het aanbieden van chips in NoPlastic-folie. Dus houden we die trend vast. We hebben nu vijftien referenties in No Plastic. Dit aantal groeit dus best hard." De volgende nieuwkomer is ook al bekend: dit zijn de Trafo Veggie Straws. "Hier hebben we goede reacties op gekregen tijdens de beurzen afgelopen maanden."

Voor meer informatie:

Jelmer Daniels
FZ Organic Food
Oppers 58
8471 ZM Wolvega
0561 611000
jelmer@fzorganicfood.com 
www.fzorganicfood.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven