Stadsboerderij Almere

Elke zaterdagochtend biologische boerenmarkt

Stadsboerderij Almere bedrijft al ruim twintig jaar innovatieve biologisch-dynamische landbouw in de Flevopolder. Met zorg voor de aarde en een open blik naar de toekomst.

De koeien eten kruidenrijk gras van eigen land en hun mest zorgt voor het 'zwarte goud' waarmee ze de bodem van de 250 hectare akkers voeden. Een kringloop dus. "Als het eenmaal draait, wordt het hele bedrijf een motortje dat steeds beter gaat lopen", vertelt Tineke in de film van het onderzoeksinstituut FlevoCampus.

Stadsboerderij Almere
De Stadsboerderij is een biologisch-dynamisch bedrijf met koeien, akkerbouw en groententeelt. De graasgebieden en de akkers liggen verspreid in en rond Almere (Pampushout, Buitenhout, Waterlandse Bos, Almeerderhout, Kievitsweg, Veluwse Kant en Overgooi). Zo kun je in Almere uien, luzerne, erwten en kool tegenkomen of zelfs koeien. De boer beheert op milieuvriendelijke wijze de groene ruimte van Almere en Almere levert akkergronden aan de Stadsboerderij. Het erf van de boerderij ligt op stadslandgoed De Kemphaan. Daar zijn bezoekers welkom om een kijkje te nemen in de stal, een praatje te maken met de boer of het vlees van de eigen koeien te kopen. Elke zaterdagochtend is er Boerenmarkt op het erf met biologische producten van de boerderij en van andere ondernemers.

De Stadsboerderij is meer dan een landbouwbedrijf. Door activiteiten op het gebied van educatie, zorg en onderzoek willen ze stadsbewoners betrekken bij het boerenwerk, hen bewust maken van de waarde van de aarde en zinvol werk bieden. Op de Stadsboerderij worden lessen, excursies en andere publieksactiviteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen.

Voor meer informatie:

www.stadsboerderijalmere.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven