Strokenteelt: de uitkomst van het kenniscafé

Op 15 maart organiseerde Bionext samen met GroenKapitaal, het platform voor duurzaamheid van de provincie Noord-Holland, een succesvol kenniscafé over strokenteelt.

Na een inspirerende inleiding van gedeputeerde Jaap Bont lichtte Marin Blom van Bionext het belang van het thema toe. Bionext neemt deel in het Europese onderzoeksproject DiverImpacts, dat als doel heeft de voordelen van meer diversiteit in de plantaardige sector te onderzoeken en tot hun volle waarde te brengen. Kennis staat centraal in dit project: hoe maken we kennis werkzaam om belemmeringen voor een grotere diversiteit weg te nemen? Dit kenniscafé over strokenteelt past daarin.

(Foto: Groen Kapitaal)

Strokenteelt is een praktische invulling van meer agro-diversiteit die zich al in de praktijk ontwikkelt en waarover al veel is onderzocht. Hoe kunnen we de kennis uit het onderzoek optimaal werkzaam maken in de praktijk? Daarover hield Wijnand Sukkel, senior onderzoeker van de WUR, een zeer informatieve inleiding. In drie workshops wisselden de deelnemers daarna praktijkervaring en – kennis uit. Een verslag van deze workshops en de integrale inleiding van Wijnand Sukkel vindt u hier

Bron: Bionext


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven