Finalisten 'Het Beste Idee van Varkensland 2019' zijn bekend

De vijf finalisten van 'Het Beste Idee van Varkensland 2019' zijn bekend. Uit een breed scala van vernieuwende plannen voor de Nederlandse varkenshouderij selecteerde onze jury vorige week de vijf meest kansrijke ideeën. Ze zijn op dinsdagavond 28 mei 2019 op het podium van Akoesticum te zien. Welke vijf dingen mee naar de titel 'Het Beste Idee van Varkensland 2019'. En wat levert deze finale plek de initiatiefnemers op?

Op het podium van Het Beste Idee van Varkensland 2019 staan:

  • Ruud Pothoven. Ruud werkt samen met een groep varkenshouders en Bionext aan een nieuw type slachterij, om zo het transport van varkens te verminderen.
  • Luuk Winkelmolen. Samen met een enthousiast team heeft Luuk een idee ontwikkeld dat de verbinding tussen varkenshouder en consument maakt, rondom het thema dierenwelzijn.
  • Rainier van Gelderen. Rainier werkt aan een systeem waarbij biggen in dezelfde toom (van dezelfde worp) bij eigen moeder grootgebracht worden.
  • Yke Roelevink. Yke heeft een plan ontwikkeld om de huisvesting van varkens zodanig in te richten, waardoor het leefklimaat van varkens verbeterd en ammoniakvorming gereduceerd wordt en waarbij  de nutriënten en organische stof beter behouden blijven voor verdere aanwending of verwerking.
  • Wilfred Makvoort. Wilfred werkt samen met een varkenshouder aan een toepassing in de stal, wat voor extra verrijking, kleur en comfort in de stal zorgt.

Voor de vijf finalisten geldt dat zij de aankomende periode actief ondersteund worden in aanloop naar de finale. Begin mei staat een masterclass op het programma. Tijdens deze Varkensland Masterclass worden de kandidaten getraind in korte en krachtige communicatie. Verder wordt er in vijf innovatie sessies ingegaan op het verdienmodel van de innovatieve ideeën en de bijdrage aan dierenwelzijn. Tevens komt het onderdeel media en marketing aan bod, ook ontvangen de pitchers feedback van onze experts.

Breed palet aan inzendingen
Voor de overige eenentwintig ideeën, die niet geselecteerd zijn voor de finale, geldt dat Het Beste Idee van Varkensland meedenkt over hoe het idee naar een hoger level gebracht kan worden. Hetzij door aandacht te genereren voor het idee, initiatiefnemers in contact te brengen met collega's of te verwijzen naar relevante onderzoeksprojecten.

Voor meer informatie: www.hetbesteideevanvarkensland.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven