Top van Wessanen stemt in met het overnamebod van PAI

Natuurvoedingsbedrijf Wessanen stemt in met het overnamebod van een consortium onder leiding van de Franse investeerder PAI Partners. Het bod bedraagt 11,50 euro per aandeel van Wessanen inclusief dividend in contanten. Dat komt overeen met een bedrag van circa 885 miljoen euro. Tot het consortium behoort ook de Amerikaanse investeerder Charles Jobson, die grootaandeelhouder is van Wessanen met een belang van ruim 25,7% in de onderneming. PAI behoort tot de grootste Europese investeringsmaatschappijen met een portefeuille van meer dan 12 miljard euro. 

Topman Christophe Barnouin van Wessanen stelt in een toelichting dat het consortium een aantrekkelijke prijs biedt voor de aandeelhouders en de overname in het beste belang is van de onderneming. Door de overname wordt het bedrijf in staat gesteld verder te investeren in initiatieven om zijn positie als een leidende partij in de markt voor natuurvoeding vast te houden. 

Het is de bedoeling dat uiterlijk begin juni een voorlopig voorstel wordt ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten en dat de overname in de tweede helft van dit jaar wordt afgerond. De bedrijfsnaam van Wessanen blijft behouden en het hoofdkantoor blijft in Amsterdam. De overname zal geen directe gevolgen voor de werkgelegenheid hebben. Het management bij Wessanen wordt gesteund door de kopers.

Bron: Wessanen via FoodHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven